fine wine, gastronomi, sommelier, vin

välkommen till winefinders nya blogg!

Välkommen till winefinders nya blogg. Under denna blogg kommer vår medarbetare Björnstierne Antonson att skriva krönikor, artiklar, funderingar samt gastronomiskt nonsens…

Löpande kommer vår sommelier Björnstierne Antonson, Er kunnige ciceron, att ta er på vandring genom vinets brokiga historia från de första jästa druvorna till dagens vinindustri. Han ger er en inblick i mödorna som ligger bakom denna prisade och inspirerande dryck.

För den oiniterade är en ‘blog’ (eller weblog) en webjournal med länkar. Detta ger mig möjligheten att tillägga korta, ‘of the record’-inlägg som inte blir hela artiklar. Jag kommer att göra mitt bästa för att dessa inlägg skall vara unformella, frekventa och förhoppningsvis intressanta…

Somliga saker måste få ta tid. Det finns inga perfekta viner, enbart perfekta ögonblick. Det måste finnas ett minimum av tid som krävs för att till fullo kunna njuta ett stort vin. Ett riktigt stort vin kräver lyxen att den tar tid. För att till fullo förstå den vackra dynamiken och komplexiteten i strukturen av en stor champagne, så måste vi sakta ner, lyssna, reflektera och känna. Tänk de miljontals år det tog terroiren att formas, åren det tog rankorna att uppnå rätt ålder, årscykeln, den långa lagringen, tiden på flaska i den mörka källaren… Det går långsamt, det är vackert, och det sjuder av liv…

Välkomna till vår värld!

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s