blanc de blancs, champagne, chardonnay, Montgeaux, Nattavickning

nattavickning…

Inte var man klar för kvällen inte… En god flaska med strama mineraler slank ner.

I glaset? JACQUES LASSAIGNE ‘LE COTET’

Skicklig biodynamisk lågdosageinspirerad odlare i Montgeaux som sneglar norrut mot Selosse. Montgeux är en spännande by i Aube som helt logiskt, men ovanligt nog helt är inriktad på Chardonnay med Chablis som förebild. Lassaigne arbetar med Bourgone som förebild och använder nästan uteslutande ekfat till sina välgjorda viner.

THE SOMMELIER’S NOTE – Helt fatjäst, fruktens kraft och koncentration balanseras av underbart, kraftig syra och mineralitet. Emmanuel Lassaigne håller på att omdefiniera Montgueux som terroirbegrepp med enskilda handgjorda blanc de blancs-champagner som avslöjar nyanser som mer påminner om Le Mesnil-sûr-Oger snarare än Aube. Naturlig jäst används så långt det är möjligt och minimal klarning och ingen filtrering. Han är fanatisk genom om hela beslutsprocessen att göra riktigt stor Champagne och anser att det inte får gå för fort! Hans uppmärksamhet på detaljnivå kan bara beundras och beviset finns i hans flaskor!

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s