dagens klokskap, fine dining, fun dining

en gastronomisk bananrepublik…

Det var länge sedan Sverige kallades för ’en gastronomisk bananrepublik’ i Medelhavskulturerna. Det senaste decenniet har skandinaviska kockar utmärkt sig både tävlingsmässigt samt hemma i deras restaurangkök. Den store nestorn inom gastronomin Paul Bocuse sa nyligen i en stor fransk tidningsintervju att ’den mest spännande och innovativa matlagningen sker idag i Skandinavien’. Med detta har även de svenska konsumenternas intressen för mat i allmänhet och vin i synnerhet ökat lavinartat.

Läste Anna Henning Mobergs inlägg i debatten ‘den franska lägstanivån är fantastisk’ på sin blogg häromdagen och kan inget annat än att hålla med.

DAGENS KLOKHET Enligt teosofin kan människan enbart finna harmoni i konsten. Sommelierens nya livsåskådning vinosofin handlar om att människan enbart upplever harmonin genom vinet…

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s