syrah, Winefinder, WineFinders vinbutik

AN/2 …

Efter åren i Bruxelles så har jag bland annat en ‘craving’; hel grillad majskyckling. jag är så hjärtligt trött på torra kycklingbröst… Hel grillad kyckling är överlägset det mesta. Halvera en citron, gnid in hela fågeln med citronhalvan, stoppa in citronöverskottet i skråvet på fågeön. Förbered att örtsmör; oregano, salvia och rosmarin. Stick med kirurgisk precision in små fickor mellan skinnet och bröstfiléerna, tryck in örtsmöret i rejäla klickar, massera in resterande överskott av smör i hela kycklingen, lägg på galler, under placeras ett bleck med grova bitar av morötter, mandelpotatis, steklök, fänkål … Glöm inte de mjälla bitarna av bukfettet där all vätska rinner ner … himelskt!

I GLASET? 2008 ‘AN/2’ från Mallorca. AN/2 är inte bara ett sovietiskt biplan utan ett toppvin från Mallorca. 65% Callet, 20% Mantonegro-Fogoneu, och 15% Syrah lagrad i 35% nya franska och amerikanska ekfat i 13 månader. Vinet finns att köpa i WineFinders vinbutik för 199 sek.

TASTINGNOTE? ‘Härligt rött vin med intensiva röda bär med rökelsetoner på näsan, med komplexa inslag av kanel, rosor, livliga hallon och bittra körsbär. Smakerna visar klar renhet med mycket frisk avslutning och kryddigt avslut.’

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s