Carneros, Hemmamatch, husmanskost, pinot noir, tasteline, WineFinders vinbutik

långkok på fläsklägg rotmos och pinot noir

Långkok och husman är något jag ofta återkommer till. Goooglade efter lite inspiration och hamnade på tasteline och fann deras recept på fläsklägg (fr jarret du porc, eng. porc knuckle).

Till det lite söta rotmoset valde jag en yppig stil av Pinot Noir: 2008 FESS PARKER ‘SANTA BARBARA PINOT NOIR’

Skådespelare Fess Parker i Santa Barbara i Kalifornien har av många kallats ’an american icon’. Hans porträttering av pionjären Davy Crockett och Daniel Boone påverkade miljontals unga tittare i slutet av 1950-och 60-talen. 1987 köpte Fess Parker ett 714 acres stor ranch 35 miles norr om Santa Barbara i Santa Ynez Valley, där han genast satte igång att planera och bygga Fess Parkers Winery & Vineyard. Hans son, Eli (Fess III), är ordförande i styrelsen. Hans dotter, Ashley, är vice VD. Parkers fått flera utmärkelser för att tillverka några av regionens finaste viner

VINGÅRDAR 43% LAS HERMANAS VINEYARD, 17 % LOS ALAMOS VINEYARD, 13% BIEN NACIDO VINEYARD, 8% FRENCH CAMP VINEYARD, 6% CAMP FOUR VINEYARD, 5% RIVERBENCH VINEYARD, 4% MORMANN VINEYARD & 4% SOLOMON HILLS VINEYARD.

VINET Lagrat 10 månader på 1/3 nya ekfat från Bourgogne.

TASTINGNOTE Fängslande dofter av svarta körsbär, jordgubbar och hallon med en touch av muskot och kryddnejlika. Smak av tranbär, torkad salvia,vanilj, kryddnejlika och hallon kombineras elegant med en touch av ek.

LAGRINGSPOTENTIAL Underbart drickmogen nu, men har ytterligare 5-10 års lagrinsgpotential..

THE SOMMELIERS NOTE Kalifornisk Pinot Noir. Jämfört med Cabernet Sauvignon är Pinot Noir ljusare i färgen, mer delikat i smaken, och svårare att odla och hantera, men räckan av smaker som det kan utveckla och dess inneboende känslighet för sin omgivning, gör den till den heliga Graalen i vinvärlden. Pinot noir kommer inte manipuleras på det sätt som de kraftigare röda sorterna kan, och därmed blir fantastiska Pinoter alltid ett resultat av den speciella samarbete mellan naturen och människan. Vinproducenterna i Kalifornien har genom åren sökt efter den rätta vingården, rätt teknik, rätt fat och rätt kloner av pinot att göra det perfekta vinet. Detta är resultet av förbättringar som gjorts kontinuerligt. Viner från Carneros erbjuder kryddighet; röda körsbär smaker och jord, med viss fyllighet och djup. Russian Rivers viner erbjuder mogna, mörka körsbär och hallon och en aning krydda. Dessa viner är mer delikat och blommig. Från Central Coast; är utmärkande i sina växtbaserade toner och kryddighet. Våra val är allt från viner från kraftigare producenter som kan dra nytta av ålder och är rika och mogna, till de mer lätt inramade stilar som erbjuder omedelbar njutning.

JUST NU I WINEFINDERS VINBUTIK 249 sek

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s