Corbières, Grenache, Grenache Rouge, husmanskost, Languedoc, Minervois, mourvèdre, Okategoriserade, Vin de Pays d´Oc, Winefinder, WineFinders vinbutik

hemmamatch med sydfransk värme …

I morse låg den första frosten vackert nere på bryggan. Solen sken från hög himmel och luften var krispigt ren och tyst. Spontant känns det som ett fylligt vin med sydfransk värme skulle sitt som en smäck. Under året som jag jobbade som Food & Beverage Manager på Hotell Lappland i Lycksele fick jag en fäbless för vilt och speciellt renkött. I dag får det bli: RENSKAV, TRATTKANTARELLER, BLADPERSILJA, MANDELPOTATIS.

I GLASET? 2008 GÉRARD BERTRAND ‘CHÂTEAU L’HOSPITALET’ [33 syrah 33 grenache  32 mourvèdre] Gérard Bertrand förfogar över ca 250 ha vinodlingar utspridda över Languedocs olika terroirer. Gérard driver verksamheten i nära samarbete med 40 odlare och 10 kooperativ i Languedoc. Vinerna sträcker sig från enkla till fantastiska och gemensamt för alla är att de samtliga har en hög kvalitet för sin appelation. Odlingsområdena består av La Clape, en egndom som består av 52 hektar vinodlingar och är ett mönsterexempel på verksamheten. Förutom La clape har han 110 ha i Corbières, 50 ha i Minervois la Livinière och 40 ha vid Cigalus (vinet klassificeras som Vin de Pays d´Oc).

TASTINGNOTE ‘Fyllig, ultramodern, driven smak med häftigt yppiga och mogna tanniner och imponerande lagringsstruktur. Frukten rymmer björnbär och röda körsbär samt lakritslik mineralton. Lång, ungdomlig, mycket utvecklingsbar eftersmak med fantastisk syra, med karaktär av rostade ekfat, inslag av kryddor, björnbär, plommon och kakao.’

Just nu finner du i WineFinders vinbutik två olika årgångar av detta sköna vin; 2009 ‘CHÂTEAU L’HOSPITALET’ för 150 sek och 2007 ‘CHÂTEAU L’HOSPITALET’ för 144 sek..

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s