Hemmamatch, Okategoriserade, sauvignon blanc, Sydafrika, Taylor and Jones, WineFinders vinbutik

hemmamatch: fish’n’chips och Frank Zappa …

Onsdagkväll, hämtar sonen i skolan, ställer frågan; ‘om du får välja vad du vill att äta idag, vad skulle det vara?’ Snabbt kommer svaret: ‘fiskpinnar!’ Aha, då blir det till att göra en variant på denna beställning. Varför inte byta olja i fritösen och sno ihop en gammal klassiker: fish’n’chips?

Fick tag på en underbar ‘SARSON’S MALT VINEGAR‘ på Taylor and Jones på Hantverkargatan. En dusch på anrättningen av detta och jag minns mina bästa nattliga supéer efter en lång kväll på stan under tiden jag jobbade på Hôtel du Vin i Winchester.  Rörde ihop en hemmagjord remouladesås. Saknas enbart den genuina förpackningen … attans morgonens tidning hade redan slängts i återvinningen…  men jag hade en hög med utskrivna partitur ur Frank Zappas notbok från början av 80-talet: ‘Shut up n’ play yer guitar‘. Det får duga! Tror jag lägger på cd:n med favoritspåret ‘Gee, I Like Your Pants’.

I GLASET? – RUSTENBERG ‘SAUVIGNON BLANC’ 2008 TASTINGNOTE ‘Gyllengult med en grön accent med härlig rik bouqet. Vinet har en stor, tydligt aromatisk doft med inslag av krusbär, sparris, kiwi, vinbärsblad och citrus. Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av persika, krusbär, sparris och lime.’

Vinet finns just nu i WineFinders vinbutik för fyndpriset 122 sek per flaska. Läs mer om vinet på deras hemsida. Om du är intresserad av  Sydafrikanska viner finn den ypperliga sidan från WOSA  – Wines of South Africa att botanisera i.

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s