cabernet franc, cabernet sauvignon, Larmandier-Bernier, Okategoriserade, Richard Juhlin, SINGLE VINEYARD CHAMPAGNE

bortamatch: L&L (Lofsdalen & Larmandier-Bernier)

Efter gårdagens mellanlandning i Bollnäs (Hälsingeskogarna i full vinterskrud är fantastiskt vackert…) styrde vi mot Lofsdalen. Efter incheckning, lunch, skidhyrning, proviantering på Franks blev det after-ski hemma i stugan.

I min artikel SINGLE VINEYARD CHAMPAGNE som publicerades i Livets Goda nr51 skrev jag om några av de största enskilda vingårdslägena för champagne. En gammal favorit är utan tvekan de mycket skickliga odlarna Pierre & Sophie Larmandier-Bernier.

I GLASET? 2004 LARMANDIER-BERNIER ‘VIEILLES VIGNES de CRAMANT’ Firman äger 9,5 hektar i Bergères-les-Vertus, Chouilly, Cramant och Vertus. Pierre Larmandier, som också varit ordförande i de unga vinmakarnas förening, gör några av de renaste Chardonnaychampagnerna i dag. Familjen har länge ägt några hektar med mycket gamla Chardonnaystockar i Cramant. Vid 1990 års skörd bestämde Pierre sig för att göra en exklusiv champagne endast från dessa 80-åriga stockar. Resultatet är en champagne som kommer att bli legendarisk. Numera är hela vinifikationen biodynamisk. Alla hans viner vinner på tio års lagring eller ännu mer i en bra källare! 2002 Vieilles Vignes Cramant är ett supersnyggt och ultrasofistikerat vin från start. Kanske lite för mycket sten och banan när man närmar sig skönheten i dess ungdom. Ändå en omisskännlig krämighet och klassisk kvalitativ höjdarnivå rakt igenom hela upplevelsen.

TASTINGNOTE ‘För mig har alla stora viner världen över en sak gemensamt: en överlägsen intensitet i doften som härstammar från en unik jordmån. Den här Cramantchampagnen är ett sådant vin. Supersnyggt och ultrasofistikerat från start. Kanske lite för mycket sten och banan när man närmar sig skönheten i dess ungdom. Ändå en omisskännlig krämighet och klassisk kvalitativ höjdarnivå rakt igenom hela upplevelsen. På något sätt känns det här som en nektar, ett koncentrat av Cramant som man skulle kunna spä med Pelegrino och ändå älska!’ 599 KR / Richard Juhlin Poäng: 90(94)

SKÅL!

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s