Okategoriserade

vinkommittéprovning

Då var det dags igen för WineFinders vinkommittés Stockholmsavdelning att träffas igen och prova det som kommer att lanseras efter jul- & nyårsledigheten i februari.

Dagens selekterade skörd bestod av; 1 mousserande, 20 vita viner och 51 röda viner. Allt från klassisk Alsace från Kreydenweiss och Zindhumbrecht till Australisk riesling bland de vita och Mkt sydfranskt (Côte du Rhône, Côte du Roussillon, Minervois, CH-9-Pâpe) till Toscana, Piemonte och Santa Barbara.  Vid en snabb blick ser jag att vi godkände mer än hälften denna gång. Brukar snarare vara så att vi refuserar tvåtredjedelar… Vi får se hur resultatet blir av kollegorna i Helsingborgskomittéen.

Sådant som stack ut för mig var: ’09 Dauvergne-Ranvier (CdR), ’09 Le Pigoulet (Domaine du Vieux Télegraphe), ’08 Fontanilles (Dom Anne Gros & J-P Tollot), ’09 Tre (Brancaia), ´09 Sotanum (Vins de Viennes).

Det kommer även att släppas en rolig Rhônelåda med 2×3 flaskor av följande: Domaine des Senechaux, ’09 Châteauneuf-du-Pâpe (93p), Domaine Dauvergne Ranvier, ’09 Vacqueyras Vin Rare (93p), Domaine des Remizieres, ’09 Crozes-Hermitage Cuvee Christophe (92p).

 ‘the whole it greater than the sum of it’s parts’

Efter provningen var det lunchdags på Köttbaren på Tegnergatan 32, vid korsningen med Drottninggatan och alldeles runt hörnet från Grill. Skön entré med köttyxor på dörren som dörrhandtag samt at  man kliver rätt in i en välsorterad köttdisk och ett salutorg med fina råvaror och olivoljor samt kryddor och diverse såser. Det jag inte gillar, och det tar dessvärre ner upplevelsen, är att det är sååååå trångt. Man sitter och skuggboxas med bordsgrannen hela tiden under måltiden.

Annonser
Standard

One thought on “vinkommittéprovning

  1. Pingback: Domaine Remizieres Crozes Hermitage Blanc Cuvee Christophe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s