Allier, Botti, Garganega, Hemmamatch, Okategoriserade, Soave, Soave Classico DOC, Winefinder, WineFinders vinbutik

hemmmatch: vongole & mezzi paccheri …

Kände för att svänga ihop en skön pasta…no fuzzz .. bara enkelt hederligt och gott käk. har på sistonne botaniserat bland ny, för mig, pastasorter. Fann ‘mezzi paccheri’ i min saluhall i lördags och inhandlade samtidigt en kasse med vongole (hjärtmusslor). Jag tog inspiration av den gode Giorgio Locatelli från Locanda i London och hans underbara bok ‘Made in Italy’. Jag återkommer ofta till detta standardverk i italiensk matlagning.

TILLAGNING jag lät musslorna ligga i ordentlig saltat vatten för att de skulle ‘spotta ur’ sig sanden. I pannan olivolja, vitlök, schalottenlör, röd chili, vitt vin. i med musslorna tills de öppnar sig. Blanda med mezzi peccheripastan, riv rikligt med bladpersilja och parmesan över härligheten. ÄT!

I GLASET? 2010 PRÁ ‘SOAVE CLASSICO MONTEFORTE d’ALPONE’ Producenten Graziano Prà är en av de vinmakare i Soave som ska ta åt sig äran för den kvalitetshöjning och ryktbarhet som Soave har fått de senaste åren. Pràs Soaveviner anses av många som de bästa detta område kan producera. Han äger 20 hektar som ligger i Soave Classico DOC, på den jordmån av lera och vulkanisk jord som ger de finaste vinerna här. Produktionen är ca 200 000 buteljer per år. Han får varje år 2 och 3 glas i Gambero Rosso för sina viner, från den vanliga Soave Classicon till de vingårdsbetecknade Soavevinerna. Framställning Noggrann selektering av druvor som sedan pressas varsamt innan de får jäsa vid 18°C i stora ekfat av Allier (botti) på 15-20 hektoliter. Vinet är lagrats i stora ekfat av Allier (botti) på 15-20 hektoliter.

TASTINGNOTE ‘Komplex, fruktig doft med inslag av citrus, persika och honung. Torrt, friskt vin med nyanserad smak, inslag av persika, äpple, banan och frisk citrus.’

Vinet finns tillgängligt i WineFinders vinbutik just nu för 131 sek.

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s