Chouilly, Richard Juhlin, Richard Juhlin Champagne Club, Richard Juhlin Champagnebar

Champagnebaren flyttar och blir ’Richard Juhlin Champagnebar’ på restaurang Escalier

Det kan inte ha undgått den champagnesugne att det under drygt två månader varit nästan helt tyst från oss, liksom att baren inte öppnat efter julavslutningen. I och med den nya säsongen flyttar ’Richard Juhlin Champagnebar’. Ny adress blir Restaurang Escalier i Sturegallerian och ny partner i driften av verksamheten blir framgångsrika Stureplansgruppen. Escalier hittar du mitt i Sturegallerian i Stockholm – ta rulltrappan upp från ljusgården. Till vänster finner du Escaliers matsal, med dess intressanta ’Vinothèque’, till höger kommer du rakt in i champagnebaren, där du finner såväl gamla bekanta som nya ansikten.

ÖPPETTIDER

Nytt för denna säsong är att vi utökar vårt öppethållande till tre dagar i veckan. Detta innebär att ni som medlemmar, vid uppvisande av ert medlemskort, kommer att erhålla bl a 10 procents rabatt på champagnesortimentet. Detta innebär också att ni kan ta med er nära och kära, bekanta, kollegor, ja alla champagneälskare som ni känner. Vi tar emot alla gäster alla tre dagarna. ’Love all, serve (bubbles to) all’ … TORSDAGAR Vi kommer att ha torsdagar som ’klubbkväll Richard Juhlin Champagne Club’. Vilket innebär ett större och bredare sortiment än de andra övriga kvällarna. Vi kommer även att förlägga ’duelling champagnes’ till torsdagskvällarna. Öppet 17-01:00. FREDAGAR På fredagar är det Richard Juhlin Champagne Bar at Escalier 17-01:00. LÖRDAGAR På lördagar är det Richard Juhlin Champagne Bar at Escalier 18-01:00.

VAD HÄNDER I CHAMPAGNEBAREN I STHLM I DENNA VECKA?

17:00 – Porten slås upp! Då öppnar vi första flaskan av den nya huschampagnen LEGRAS & HAAS ’BLANC DE BLANCS ULTRA BRUT’
18:00 – Richard hälsar er välkomna till den nya säsongen.
19:00 Skönaste musiken som kommer att spelas under fredagen? Tveklöst ’Out of It…’ med FALULLAH!
20:00 – Thank God It’s Friday-mys! SELOSSE ‘SUBSTANCE’ [100CH]. Se nedan.
21.00 – Ok, vi höjer volymen en smula… och öppnar en flaska eller två av TAITTINGER ’COMTES DE CHAMPAGNE’ 2000…
22:00 – Vi höjer musikvolymen ännu mer, för att matcha humöret. Björnstierne varnar för att han kommer att spela ’vart jag mig i världen vänder …’ med DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN!!!!
23.01 – 01.00 vi håller öppet till 01.00, för just dig som inte kan få nog! Natten avslutas kanske ’What’s your story’ med THE SOUNDTRACK OF OUR LIVES och ett glas BOLLINGER ’ROSÉ’!!!

HUSCHAMPAGNE STHLM

LEGRAS & HAAS ’BLANC DE BLANCS ULTRA BRUT [100CH]
Om producenten; ’François Legras är den förre vinmakaren på R & L Legras som brutit sig ur och startat ett eget hus med sin tyska fru Brigitte med flicknamnet Haas. Tillsammans med sönerna Rémi och Olivier förfogar de över 14 hektar i Chouilly. Man producerar faktiskt upp till 400 000 flaskor till de stora champagnehusen. Även om de själva inte vill jämföra sig med den berömda grannen med samma namn så är likheterna slående. Stilen är mycket ren med kristallklar syrlig och elegant frukt. Ett litet hus att hålla ögonen på i framtiden.’

Richard om huschampagnen; ’Ren Chouilly. Bra renhet och klarhet. Ungdomlig fräschör och bra lagringspotential. En väldigt elegant nykomling som är avsedd för källaren. Fin doft av gröna äppelskal.’

THANK GOD – IT’S FRIDAY-MYS!
Klockan 20:00 öppnar vi en efterfrågad godbit, enligt denna numer återkommande fredagstradition. Denna fredag låter vi Er få möjligheten att prova en riktig världskändis! Vi har kommit över några flaskor av den eftertraktade SELOSSE ‘SUBSTANCE’ [100CH]. 12 cl för 600 kronor eller ett smakprov, 5 cl för 300 kronor!!!

Vill du veta mer om Richard Juhlin Champagne Club klicka här. Du vet väl att man kan anmäla sig till veckobrevet här. Nä, nu är det dags att åk aner till baren och ladda kylarna. Jag skall packa upp drygt 400 av de nyinköpta flaskorna så att de är svala till morgondagen.

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s