Anselme Selosse, Avize, Chablis, Dauvissat, Richard Juhlin, VOUETTE & SORBÉE

Fredagens blanc de blancs – Vouette & Sorbée – 2009

RICHARD JUHLIN: Ännu en lärjunge till Anselme Selosse. Bertrand Gautherot gör biodynamiska rendruviga Selosselika viner från 4 hektar i Buxières. Nya och gamla 400 liters ekfat och dosagefri buteljering. Häpnadsväckande likhet trots att Aube är upptagningsområdet. Ett lysande bevis på vinmakeriets betydelse. Blanc d`Argile är ett specialvin gjort på sticklingar från Selosses vingårdar i Avize och Dauvissat Valmur i Chablis. Rikt chablisinfluerat men kanske ännu mer Selosseinspirerat med doft av dvärgbanan, torkad frukt, halm, paranötter och ek. Intensivt och spännande. Rosén är bourgognelik och avancerad. Enda 4-stjärniga egendomen utanför Marne.

VOUETTE & SORBÉE ‘BLANC d’AGILE’ 2009  | 100CH | 88(91) poäng

TASTINGNOTE ”Aubes mästare har gjort det igen! Ett specialvin gjort på sticklingar från Seloses vingårdar i Avize och Valmur i Chablis.Selosseliknade aromprofil, knastertorr renhet. Underbart Leclapartlik champagne med pärondominans i ungt skede. Samtidigt stramt och urtypiskt biodynamiskt vin som jag prickade in blint vid provning i dag.’

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s