Champagne Master Class, Champagne-kurs, Champagne-skola, champagneklubben, chardonnay, Hasselbacken, Okategoriserade, pinot meunier, pinot noir, Richard Juhlin, Richard Juhlin Champagne Club, sommelier

champagne master class …

Ofta får jag frågor från bekanta, kunder och helt främmande personer om hur man kan lära sig mer om champagne. De flesta har läst någon bok lite oengagerat. Men kommer inte längre än så. Kanske går man på någon provning. I höst har vi läsningen på dina bubblande problem …. Genom Richard Juhlin Champagne Club sätter vi ihop både en Champagne Master Class, den 20 oktober samt en champagnekurs i fyra delar under hösten med start den 28 augusti.

Vi har förstått att det är många ute landet som är intresserad av att gå vår kurs. Vi har erbjudit kursen i Malmö samt Göteborg tidigare men inte fått tillräckligt med bokningar. Vi ger er nu möjligheten att gå en Master Class i Stockholm på Hasselbacken ute på Kungliga Djurgården, med vår creative head sommelier Björnstierne Antonson. För mer info om Champagne Master Class.

Richard Juhlin Champagne Club erbjuder under hösten 2012 en champagneskola i fyra steg samt diplomutdelning. Kurserna äger rum under kvällstid på tisdagar på Hasselbacken på Kungliga Djurgården i Stockholm. I kursavgiften ingår kurskompendier, anteckningsblock och penna. Varje kurstillfälle omfattar ett teoriblock samt provning av sammanlagt minst fyra champagner.

Är Du en Chardonnay-person eller en Pinot Noir-person? Kanske föredrar Du rentav Pinot Meunier-dominerad champagne med sin exotiska arom. Smaken är olika och valet är Ditt. Våra utvalda champagner ger härmed också tillfälle till trevliga jämförande provningar av druvans och jordens inflytande på det färdiga vinet. Hur mycket smak kommer egentligen från druvan och hur stort inflytande har mikroklimatet? Vi väljer olika viner med tydliga skillnader i doft och utseende. Delområden; Vinodling, tillverkning av mousserande vin, grundläggande stilar, provningsmetodik – att bedöma champagnens utseende, doft och smak utifrån internationell provningsmetodik. För mer info om Champagne-skolan.

Det har hänt mycket i champagneklubben under 2012, Richard har passerat 8 000 provade champagner, (8 102 stycken) som kommer att ligga som underlag till den nya boken som han korrekturläser just ni i hängmattan. Man höll ytterligare en auktion på världens äldsta champagner på Åland.

Lite inspiration att lägga till i din Spotify-lista? Givetvis denna klassiker från Weeping Willows – True to You. 

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s