Ambonnay, Bouzy, champagne, Egly-Ouriet, it's Friday-mys, Okategoriserade, pinot meunier, Verzenay

Thank God, it’s Friday-mys … Egly-Ouriet ‘Les Vignes de Vrigny’ …

så var det då fredag igen …. det börjar dra i bubbel-tarmen tidigt idag… När kylan krypin under huden är det härligt med en stadig champagne. valet för på Egly-Ouriet, den kanske skickligaste Pinot-odlaren idag. Denna udda fågel är gjord på 100 procent Pinot Meunier.
EGLY-OURIET – AMBONNAY Firman grundades 1930 och Michel Egly äger i dag 7,7 hektar i Ambonnay, 0,3 i Bouzy och 1,5 i Verzenay samt 2 hektar Meunier i Vrigny. Vinstockarna är i snitt över 35 år gamla och till prestigevinet 60 år. Vinerna är monstruöst stora och rika. Odlaren är mycket nära fem stjärnor genom sin fantastiska utveckling på senare år. Förmodligen den främsta Pinot Noirodlaren i hela Champagne numera. Hans eftersökta Blanc de Noirs Vielles Vignes kommer från druvor från Pinotstockar odlade 1946 som ger detta vin en extra tyngd och täthet. Frukten är massiv, mjuk och lagringspotentialen enorm. För varje upplaga lyckas han bättre och bättre. I dag är detta en Selosselik exotiskt ekig och biodynamiskt influerad jätteskumpa. Smaklagren är fantastiskt generösa och månghövdade. Enda Pinotodlaren som nosar på 5 stjärnor.
splash Egly-Ouriet les vignes de vrigny
TASTINGNOTE: ‘Har ni inte prövat Prévost i Gueux bör ni testa detta vin. Snarlikt i stil. Inspirerat minst sagt av Selosse. Ren Meunier med biodynamik och nya fat. En skön kombination i rätt händer och ett nytt stilbidrag i Champagnes redan tidigare rika flora. Bara bättre och bättre med mer djup, elegans och Selosslik fatighet och biodynamisk stil. Undvik de allra mest nydegorgerade och unga exemplaren.’ 100 PINOT MEUNIER – 86(92) poäng
Beställningssortimentet SBnr 77803
Pris 419 sek
Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s