Barolo, Okategoriserade, Winefinder, WineFinders vinbutik

arbetsvin … ‘Barolo’ …

På krogen har kockarna arbetet in konceptet ‘städ-öl’, en gammal studiekamrat har infört den noblare ‘städchampagne’, Så här på de sista AWn innan jul sitter många säkert och läppjar på någon av årets julölsorter som lanserats i december. Somliga av vännerna sitter redan på sista julbordet med jobbet innan julledigheten. En vän sitter på Arlanda på väg till Mexico. En vännina sitter i business class på flighten på väg på sin smekmånad läppjandes på Grand Siècle med sin älskling.  Andra julshoppar (stackarna …. säger som Monsieur Fred: ‘X-mas shopping executed with german precision! All done in one hour, only thing slowing me down were the sales staff at the stores…’) ….

Själv sitter jag jag kvar på kontoret och tittar på stukturen inne i Winefinders vinbutik. Blev så vansinnigt sugen på något gott. Bläddrade bland Piemontevinerna … oj här har vi nåt! Tack och lov att man har vinkylarna sprängfulla med goda droppar till helgerna ….  Det finfina är att vinkylarna är placerade på kontoret hemma … jag korkar upp en paralellslalom från Barolo:

‘BAROLO LA MORRA’ 2008 samt ‘BAROLO VIGNETI RIVA ROCCA’ 2005. Det är svårt att inte gilla en tuff Nebbiolo, men samtidigt är det skönt med frukt så generös och aromatisk att den charmar brallorna av en! Den här flaskan var en smula före i utvecklingen och hade öppnat sig som en blomma!

‘BAROLO LA MORRA’ 2008 TASTINGNOTE ‘Underbart väldoftande, Barolo med aromer av rosor, tjära, körsbär, plommon, hallon och mineral. Strukturerad med kraftfulla tanniner, frisk körsbärsaktig fruktsyra och imponerande längd. Barnsligt god!’

Denna finns i Winefinders vinbutik just nu för 189 sek. Så mycket fynd att man inte tror att det är sant! Pic-of-the-day!

BAROLO VIGNETI RIVA ROCCA’ 2005 TASTINGNOTE ‘Extremt mörk, rik frukt, djup, bred och drag av tobak och lakrits, smaken är kraftfull, men med stor elegans, djup och stor längd. Vinet kan lagras 10-20 år, men imponerar som ung. Kom ihåg att låta vinet andas i glaset och dekantera den några timmar i förväg.’ Denna finns i Winefinders vinbutik just nu för 374 sek.

Jag håller med när Gambero Rosso skriver: ‘Det är inget som stoppar Reverdito i hans stävan att utveckla sina viner och sin gård. Reverditos viner bjuder på karaktär och djup till rimliga pengar.’

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s