Okategoriserade

kvar lite bubbel i flaskan?

Nu är detta inte ett problem för en demonsommelier med buteljmanér, men … skulle det bli lite champagne kvar, häng en äkta silversked
i flaskhalsen (i stället för att korka den) sätt in i kylen och förvara så i upp till 2 dagar, häll upp och se hur bubblorna fortfarande sprakar…. Detta har du säkert hört någon gång om du varit med på en champagneprovning.Olika typer av vinglas(mindre)

Fann denna tråd på Magnus Ericssons nyårskrönika om bubbel i Helsinborgs Dagblad; ‘Tyvärr finns det inget som tyder på att silverskedar (eller rostfria) eller att omkorka buteljen har effekt. Det mest troliga är att det är kylskåpets kalla/svala luft som gör att koldioxiden stannar i vätskan.Här är ett intressant experiment som undersökte just detta. Det mest intressanta är att det var de öppnade men obehandlade buteljerna som hade mest bubbel!’

Läs om det här.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s