Okategoriserade

Grillad poussin & Dois Vales 2011 …

Efter åren i Bruxelles så har jag bland annat en ‘craving’; hel grillad majskyckling. jag är så hjärtligt trött på torra kycklingbröst… Hel grillad kyckling är överlägset det mesta. Halvera en citron, gnid in hela fågeln med citronhalvan, stoppa in citronöverskottet i skråvet på fågeön. Förbered att örtsmör; oregano, salvia och rosmarin. Stick med kirurgisk precision in små fickor mellan skinnet och bröstfiléerna, tryck in örtsmöret i rejäla klickar, massera in resterande överskott av smör i hela kycklingen, lägg på galler, under placeras ett bleck med grova bitar av morötter, mandelpotatis, steklök, fänkål … Glöm inte de mjälla bitarna av bukfettet där all vätska rinner ner … himmelskt!

Kyckling

SEIS QUINTAS MARTUE ‘DOIS VALES’ 2011 TASTINGNOTE ‘Doften har inslag av jordgubbar, björnbär, mörka körsbär och plommon, med anslag av ljusa toner av ek. Smaken är tät och rik med massor av mogna tanniner som balanseras av en härlig friskhet.’ 

Vinet finns just nu i Winefinders vinbutik för 99 sek.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s