Okategoriserade

Hemmamatch: rimmad lax & Verdejo

Det är lustigt vad vissa sinnesförnimmelser framkallar för känslor. Dofter från en gränd i Milano, salsarytmer ur högtalarna i en smutsig bar i Pireus, varm söt och kryddtung doft från en speakeasy bar i Hanoi, den milda sältan i en rimmd lax. Just denna lax återkommer jag ofta till. Jag jobbade som kypare på Brasserie l’escargot i slutet av 80-talet. Där serverades det alltid rimmad lax med dillstuvad potatis varje fredag.

Lax_600px

I GLASET? BODEGAS OSSIAN ‘OSSIAN’ 2009 Till detta vin har man använt sig av druvor från vinrankor som är + 100 år gamla. Detta är ett elegant vin med personlighet som sticker ut i sin prisklass. Utan tvekan ett av Spaniens största vita viner och vingården ligger på odlingar kring staden Valladolid. Detta är ett av de mest unika vita vinerna från Spanien!

Ossian 09

TASTING NOTE ‘Stor komplexitet med en intensitet som kommer från de lågavkastande pre-phylloxera stockarna, (avslöjade som en viss oljighet och djup.) dess naturligt, fin syra känns tydligt med friskhet och en lång finish. Typiska Verdejo-aromer som mandel och mogen frukt som persika och citrus. Även trevliga, friska örtartade nyanser med drag av anisfrön. Vinets härligt syrarika stil tillsammans med de lätt tropiska aromerna gör det till ett passande val till laxens mjälla konsistens och finstilta struktur.Det här är ett underbart vin för älskaren av moderna Spanien, här finns alla de smaker som eftersöks. Ursprungstypiskt och välgjort!’

Vinet finns just nu i Winefinders vinbutik för 295 sek per flaska. Om man tycker det är i saftigaste laget kan man bekanta sig med lillasystern Quintaluna 2009 från samma producent för 109 sek.

Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s