Okategoriserade

rosésäsongen’13 har startat

Va redan? Ja faktiskt! I helgen var det full aktivitet på båtklubben på ön. Senaste helgerna har det fejats, målats, skrapats rost, oljats trädäck osv. Efter ett väl utfört värv var det härligt att samla vännerna hemma på ön till lite samkväm på lördagkvällen. Under vinterhalvåret så cocoonar de flesta av oss. men med solens ankomst tittar vi nyfiket fram ur våra hålor för att se om det finns ‘lekkamrater’ därute. Somliga har till och med hunnit investera in en ny grill till säsongen.

En av grannarna och tillika hamnkapten på en av båtklubbarna på ön, vi kan kalla honom ‘Kapten Haddock’, har en fäbläss för rosévin. Därför var det extra kul att ta med ett par flaskor av ett nyanserat vin till denna årets första grill att servera som apéritif i solens första strålar.

Kapten Haddock

I GLASET? MAS de DAUMAS GASSAC ‘PREMIÈRE SÉLECTION ROSÉ’ 2011 TASTING NOTE ‘En lillasyster till Languedocs största kultvin. Mycket pigg och fräsch rosé som levererar fina toner av röda bär där jordgubbar dominerar. Vi bjuds på fina toner av örter och kryddor och en fin syra. Överraskande hur man kan göra så pass elegant och fräscht rosévin på dessa breddgrader; fullt av örtighet och ren, klingande elegans. Sommarens kioskvältare?’

Vinet finns i Winefinders vinbutik just nu för 97 sek.

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s